OTA-ONA QARAMOG‘IDAN MAHRUM BO‘LGAN BOLALARNI JOYLASHTIRISH SHAKLLARI: MILLIY VA XORIJIY QONUNCHILIK (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada ota-ona qaramog‘idan mahrum bo‘lgan bolalarni joylashtirish va ularning ijtimoiy himoyasini ta’minlash masalalari qiyosiy tahlil qilingan. Avvalambor, milliy qonunchilik va xorijiy mamlakatlar tajribasi o‘rganilgan. So‘ngra ushbu sohada O‘zbekistonda amal qilayotgan qonun hujjatlari o‘rganilgan. Xulosa qismida milliy qonunchilikni takomillashtirish bo‘yicha aniq taklif va tavsiyalar berilgan.