O‘ZBEK XALQI OILAVIY MAROSIMLARNING FALSAFIY MOHIYATI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
O‘zbek xalqi oilaviy marosimlari asrlar osha shakllanib, zamonaviy elementlar bilan boyib, rivojlanib kelmoqda. Har qanday marosim ijtimoiy voqelik bo‘lib, rivojlanadi va takomillashadi. O‘zbek xalqining oilaviy marosimlari o‘z axloqiy evolyutsion taraqqiyoti, alohida rivojlanish davrlariga ega aksiologik voqelikdir. Mazkur maqolada milliy qadriyatlarni asl holicha rivojlantirishda aniq reglamentlar joriy etilishi hamda marosimlarni asl mohiyatini anglagan holda saqlab qolish lozimligi falsafiy tahlili qilingan.