TILSHUNOSLIKDA LINGVOEKOLOGIYA SOHASI VA UNGA OID ATAMALAR XUSUSIDA (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada tilshunoslikda yangi soha sifatida shakllanayotgan ekolingvistikaga putur yetkazuvchi aspektlar haqida fikr yuritildi. Lingvoekologiyaning makroekolingvistika va mikroekolingvistika kabi yo‘nalishlari va ulardagi asosiy tushunchalar haqida to‘xtalib o‘tildi. Jahon tilshunosligida lingvoekologiyaning yo‘nalishlarini belgilashda tadqiqotchilarning qarashlari haqida fikr yuritilib, o‘zbek tili ekologiyasining shakllanishida ushbu yo‘nalishlarning ahamiyati haqida so‘z bordi.