YOSH BASKETBOLCHILARNI KOMPLEKS TAYYORLASH: JISMONIY, TEXNIK VA TAKTIK JIHATLARNI BIRLASHTIRISH (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada o‘yinning jismoniy, texnik va taktik jihatlari bo‘yicha mashg‘ulotlarni o‘z ichiga olgan yosh basketbolchilarni kompleks tayyorlashga yondashuv tasvirlangan. Muallif jismoniy mashqlar va mahoratni rivojlantirishga, shuningdek, taktik strategiyalar va o‘yin vaziyatlarini tushunishga e’tibor qaratib, muvozanatli sportchi rivojlanishining ahamiyatini muhokama qiladi. Maqolada keltirilgan yondashuv yuqori malakali sportchilarni shakllantirish va musobaqalarda muvaffaqiyatli jamoaviy chiqish uchun maqbul shart-sharoitlarni yaratishga qaratilgan.