SURXONDARYOLIK OLIMA AYOLLAR — ILM-FAN FIDOYILARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada “O‘zbekiston xotin-qizlar qo‘mitasi faoliyatini qo‘llab-quvvatlash chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi farmoni, 1999-yilning “Ayollar yili” deb e’lon qilinishi birinchidan mo‘tabar zot - ayollarimizga nisbatan cheksiz hurmat-ehtirom va Surxon vohasida yеtishib chiqqan olima ayollar haqida aniq manbalar asosida tahliliy ma’lumotlar berilgan.