MAHMUDXO‘JA BEHBUDIY - BUYUK MA’RIFATPARVAR, YOZUVCHI, PUBLITSIST, DRAMATURG VA JAMOAT ARBOBI, JADIDCHILIK HARAKATINING YETAKCHILARIDAN BIRI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqola jadidchilik harakatining eng oldingi saflarida turgan milliy ziyolilardan biri Mahmudxo‘ja Behbudiyning tarix va xalq oldidagi yuksak xizmatlari haqida. Uning maktablar ochish, o‘quv va o‘quv tizimini yangilash, gazeta va jurnallar, darslik, kitob va risolalar chop ettirganligi, milliy dramaturgiya teatr sohasidagi xizmatlari haqida so‘z yuritilgan.