INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA ONLAYN SAVDO-SOTIQ BILAN BOG‘LIQ LEKSIKANING QIYOSIY TADQIQI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi kunda bozor iqtisodiyotiga asoslangan hamda savdo-sotiq bilan bog‘liq leksikaning qiyosiy tadqiqini ingliz va o‘zbek tillarida ko‘rib o‘tamiz. Savdo-sotiqqa doir terminlarni bir tildan ikkinchi tilga tarjima qilishda leksikaning qiyosiy muammolariga yechimlarni keltirib o‘tamiz. Bundan tashqari, ushbu maqola yuzasidan bir qancha tarjimonlarning ilmiy ishlari va adabiyotlarini ham keltirib o‘tamiz.