XORAZM MAROSIM FOLKLORINING ILMIY-NAZARIY JIHATLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Xorazm marosim folklori, to‘y marosimiga oid poetik ramzlar haqida so‘z yuritilgan. Shuningdek, farzand bilan aloqador qo‘shiqlarda ishlatiladigan ramzlar avvalo farzand tushunchasi bilan bog‘liqligi, befarzandlik, farzand tushunchalari alohida tahlilga tortilgan. Jumladan, “olma” va “nor” ramzlarining qo‘llanilishida boshqa maʼnolar ham borligi aytib o‘tilgan.