MAKTAB MUHITIDA BORQIQLIKNI profilaktikasining psixologik xususiyatlari. (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Psixologiya fanida shaxsiyatning optimal rivojlanishi muammosi ko'pincha odamning boshqa odamlar va uning atrofidagi dunyo bilan o'zaro munosabat modelini qurish nuqtai nazaridan muhokama qilinadi. O'smir bolalarning rivojlanishi uchun xavfsiz muhit masalasini muhokama qilish ayniqsa dolzarbdir. Ko'pincha bolalar maktab devorlari ichida bo'lishadi. Maktab muhiti xavfsiz va bolalar uchun qulay bo'lishi kerak. Maktab muhitida xavfsizlik hissi o'z-o'zini rivojlantirish va o'zini o'zi amalga oshirishga yordam beradi.