OLIY TA’LIM TIZIMINI INSONIYLASHTIRISH VA INSONPARVARLASHTIRISH MUAMMOLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada ilmiy adabiyotlarning tahlili, empirik tadqiqotlar asosida hozirgi davrda oliy ta’limni gumanitarlashtirish muammolari o‘rganilgan. Ushbu jarayonda tabiiy, texnik va ijtimoiy-gumanitar fanlarning uyg‘unligi tadqiq qilingan. Zamonaviy gumanitar ta’lim mazmuni nafaqat ijtimoiy rivojlanish qonuniyatlarini ochib berishga, ijtimoiy normalar, munosabatlarni rivojlantirishga qaratilgan gumanitar fanlar bo‘lib, balki jamiyat haqidagi bilimlar, ijtimoiy o‘zaro munosabatlar ko‘nikma va malakalari, fuqarolik jamiyati va yuqori texnologik dunyoda faoliyat yuritish imkonini beruvchi bilimlardir.