UMUMTAʼLIM MAKTABLARINI OʻQITUVCHI KADRLAR BILAN TAʼMINLASHDAGI OʻZGARISHLAR: YUTUQ VA MUAMMOLAR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada ikkinchi jahon urishidan keyingi yillardan to 1960-yillarga qadar Oʻzbekiston SSRda pedagogik taʼlim va pedagogik kadrlar tayyorlash tizimida yuz bergan oʻzgarishlar, oliy taʼlim va oʻrta maxsus taʼlim sohasiga oid sovet hokimiyati tomonidan amalga oshirilgan islohotlar, qonun va qarorlar, ularni hayotga tadbiq etishdagi muammolar, pedagogik taʼlim sohasida erishilgan yutuqlar hamda taʼlim tizimida vijudga kelgan muammolarni mavjud manbalar asosida yoritishga harakat qilingan.