НАЖМИДДИН КУБРО ВА БАҲОУДДИН НАҚШБАНДНИНГ ОЛАМ ТЎҒРИСИДАГИ РУБОИЙЛАРИ: ФАЛСАФИЙ ТАҲЛИЛ (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Мақолада тасаввуфдаги Кубравия таълимотининг асосчиси Нажмиддин Кубро ва Нақшбандия таълимотининг асосчиси Баҳоуддин Нақшбанднинг икки рубоийсида тавсиф этилган олам ҳақидаги фикрлари фалсафий таҳлил этилган. Олам ҳақидаги бор ва йўқ, фоний ва боқийликка оид фикрлари асосланган.