ABDURAHMON JOMIY FALSAFIY-TASAVVUFIY QARASHLARI SHAKLLANISHINING IJTIMOIY- SIYOSIY OMILLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada buyuk mutafakkir Abdurahmon Jomiy falsafiy qarashlari shakllanishidagi ijtimoiy-shart-sharoitlar, ma’naviy muhitning salmoqli roli haqida so‘z boradi. Shu bilan birgalikda Alisher Navoiy va Jomiy o‘rtasidagi ma’naviy yaqinlikning o‘ziga xos jihatlari atroflicha talqin etilgan. Sharqshunos Y.E.Bertels mazkur davr adabiy va ijtimoiy muhitini tadqiq qilar ekan, unda Navoiyning o‘rnining salmoqli jihatlarini sanab o‘tadi.