ҚОРАҚАЛПОҚ ОИЛАСИДА ХОТИН-ҚИЗЛАР ТАРБИЯСИ МАСАЛАСИ (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Мақолада қорақалпоқ оилалари фарзанд туғилишидаги бази урф-одатлар ва қиз фарзанд тарбияси ҳақида сўз юритилади. Айниқса, қорақалпоқ хотин-қизлари тарбияси масаласи ёритилиши билан бирга, унинг болалик, вояга етган навқиронлик даврлари билан бирга турмуш қуришидаги баъзи анъаналарга батафсил тўхталинади.