AFG‘ONISTON DAVLATCHILIGI HOKIMYAT TUZILMASIDA AFG‘ON O‘ZBEKLARINING ROLI: TARIXIY TAHLIL (XIX ASR OXIRI – XX ASR BIRINCHI YARMI) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada XIX asr oxiridan XX asr o‘rtalarigacha bo‘lgan davrda Afg‘oniston hukumati boshqaruv tuzilmasida mamlakatda yashovchi o‘zbek millati vakillarining roli haqida ma’lumotlar keltirilgan. Ushbu davrda mahalliy va muhojir afg‘on o‘zbeklari orasidan yetishib chiqqan ko‘plab vazirlar, harbiylar, elchilar, hukumat tizimi vakillarining hayoti va faoliyati atroflicha tahlil qilingan.