TARJIMADA MAMLAKATSHUNOSLIKKA OID BILIM VA KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada mamlakatshunoslik va tarjima o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilingan. Birinchidan, mamlakatshunoslikka oid tadqiqotlar terminlariga murojaat qilishga harakat qilinadi; ko‘plab ta’riflar mavjud bo‘lganligi sababli, maqolada ulardan faqat bir nechtasi muhokama qilinadi.