DÁSTANLARDA BATİRLAR TUWİLǴANNAN KEYINGI XALİQLİQ TÚSINIKLER (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Avtor maqalada dástanlarda batırlar tuwılǵannan keyingi xalıqlıq túsinikler haqqında maǵlıwmat beredi. Qaraqalpaq xalıq qaharmanlıq dástanlarınıń kópshiliginde bala tuwılǵannan keyingi ámelge asırılatuǵın salt-dástúrler turmıslıq xarakterge iye. Yaǵnıy bolajaq qaharmannıń obrazın ashıw ushın súyinshi, súnnet, ism tańlaw, toy sıyaqlı salt-dástúrlerge kóbirek itibar qaratıladı. Bul qaraqalpaq xalıq dástanlarınıń tórkini áyyemgi dáwirler menen baylanıslı ekenliginen dárek beredi.