INGLIZ TILINI O‘QITISHDA OG‘ZAKI NUTQ KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA SHADOWING TA’LIM TEXNOLOGIYASINING O‘RNI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Bu maqola bugungi kunda xorijiy tillarning har bir sohada muhimligi hamda ingliz tili o‘qitishda og‘zaki nutq kompetensiyasini rivojlantirish haqida tilshunoslar nazariy qarashlari keltirilgan va xorijiy tilni o‘qitishda gapirish va tinglab tushunish ko‘nikmalari muhim o‘rni haqida ma’lumot berilgan. Og‘zaki nutq kompetensiyasini rivojlantirishda innovatsion ta’lim texnologiyalaridan foydalanish kerakligi hamda innovatsion ta’lim metodlari va usullaridan biri hisoblangan shadowing ta’lim texnologiyasining ingliz tilini o‘qitishda gapirish va tinglab tushunish ko‘nikmalarini yanada takomillashtirishda samarali ekanligi haqida bayon qilingan.