YIG‘IQ VA YOYIQ GAPLARNI RUS VA O‘ZBEK TILLARIDA QIYOSLASH (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola rus tili grammatikasining sintaksis bo‘limidagi yig‘iq va yoyiq gaplarga qaratilgan, shu bilan birga ular o‘zbek tili grammatikasi bilan qiyoslangan. Bu mavzuni o‘rganish uchun gap bo‘laklarini – egani, kesimni, aniqlovchini, to‘ldiruvchini, holni o‘zlashtirish kerak.