(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Sun’iy intellektning (SI) ta’limga integratsiyalashuvi qizg‘in bahslarga sabab bo‘ldi, chunki ko‘pchilik ChatGPT kabi SI vositalari akademik halollikka putur yetkazishi va o‘quvchilarning o‘rganish tajribasini zaiflashtirishi mumkinligidan xavotirda. Tanqidchilar SI o‘quvchilarning vazifalarni bajarayotganda haddan tashqari unga suyanib qolishidan xavotirlanib, bu ta’lim tizimini buzishi mumkinligini ta’kidlaydilar. Biroq, Khan Academy asoschisi Sal Xon SI ta’limni tubdan o‘zgartirishi va har bir o‘quvchiga shaxsiy repetitor, har bir o‘qituvchiga esa yuqori darajadagi yordamchi taqdim etishi mumkinligini ta’kidlaydi. Tegishli xavfsizlik choralari qo‘llanilsa, SI o‘quv jarayoniga zarar emas, balki foyda keltirishi mumkin.