ARCHIVAL DOCUMENTS ABOUT THE VICTIMS OF REPRESSION: 26 RESIDENTS OF THE DZHUYAN VILLAGE COUNCIL IN THE KHIVA DISTRICT (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ушбу мақолада қатағон даврида (1937-1938 йй.) Хоразм вилояти Хива тумани Жўриян қишлоқ кенгашидаги 26 нафар аҳолига тегишли репрессия қурбонлари ҳақидаги архив ҳужжатлари кўриб чиқилган. Архив материаллари, жумладан, сўроқ баённомалари, айблов хулосалари ва қарорлар таҳлили асосида қатағон сабаблари, уларнинг амалга ошириш механизмлари ва маҳаллий аҳоли учун оқибатлари тадқиқ этилади.