QARAQALPAQ LEKSIKOGRAFIYASÍNÍŃ RAWAJLANÍW BASQÍSHLARÍ (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Bul maqala qaraqalpaq tili leksikografiyasınıń tarıyxıy rawajlanıw basqıshların analiz etedi. Leksikografiya terminine beriletuǵın anıqlamalar hám qaraqalpaq tilindegi leksikografiyalıq jumıslarǵa tásir etken tarıyxıy-sıyasıy faktorlar kórip shıǵıladı.