FACTORS CONTRIBUTING TO THE DEVELOPMENT OF SOCIAL ENGAGEMENT AMONG STUDENTS (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda ijtimoiy daxldorlik hissini shakllantirishning pedagogik-psixologik omillari tahlil qilinadi. Jamiyatda faol fuqarolik pozitsiyasiga ega, ijtimoiy jarayonlarda qatnashuvchi shaxsni tarbiyalashda o‘qituvchining roli, o‘quv muhitining ahamiyati hamda ta’lim-tarbiyada qo‘llaniladigan metodlarning ta’siri yoritiladi. Ijtimoiy daxldorlik hissining yoshlar ongida qaror topishi orqali ularning mas’uliyat, hamjihatlik va tashabbuskorlik kabi fazilatlari rivojlanishi ko‘rsatib o‘tiladi.