YUMORNING IJTIMOIY TABIATI
##doi.readerDisplayName##:
https://doi.org/10.69691/rb09rf20Kalit so'zlar:
Kalit so‘zlar: latifa, hazil, madaniyat, sotsiologiya, qabul qilish, talqin.Annotatsiya
Maqola ijtimoiy aloqalar va tuzilmalar kontekstida shakllanadigan va rivojlanadigan ijtimoiy-madaniy hodisa sifatida hazilning rolini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda hazilning konseptual tabiati, uning jamiyatdagi funksiyalari va hazilning turli turlarini qabul qilish xususiyatlari madaniy, gender va yosh omillariga bog‘liq holda tahlil qilinadi. Hazilni ijtimoiy bog‘lanish vositasi sifatida o‘rganib, muallif uning guruhlar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirga ta’siri hamda ijtimoiy o‘zgarishlar va moslashuvdagi rolini ko‘rib chiqadi.
Foydalanilgan adabiyotlar
Артемьева Т.В., Гаранина Я.Г. Серия Философия. Психология. Педагогика. Вестник Удмуртского университета. – № 173. – Т. 30, 2020. – С. 173-180 /373.
Беретарь Н.Г. Социокультурные особенности юмора в ценностной системе этноса: на материале адыгейской культуры: Дис. канд социол. н. – Майкоп, 2006. – 170 с.
С.В.Савельев. Церебральный сортинг. – М. Въди. 2016. – 233 с.
Ю.И.Ульянова. Индивидуально-психологические особенности чувства юмора в профессиональной деятельности социальных работников: Дис. канд. психол. н. – М. 2012. – 182 с.
Курбанбаева, М. (2024). Использование русских народных сказок в процессе изучения языка и формирования гуманизма у детей. Tamaddun nuri jurnali, 5(56), 520-522.
Курбанбаева, М. (2023). Важность формирования навыков самостоятельного мышления при подготовке конкурентоспособных кадров. Tamaddun nuri jurnali, 5(44), 95-96.
Курбанбаева, М. (2023). Влияние современного жаргонизма на изучение русского литературного языка иноязычной молодежью. Tamaddun nuri jurnali, 4(43), 52-55.
Курбанбаева, М. (2023). Пословицы и поговорки со схожим значением в русском и узбекском языках и общность народной мудрости. Tamaddun nuri jurnali, 4(43), 15-18.
Yuklashlar
Nashr etilgan
Son
Bo'lim
Litsenziya
Copyright (c) 2024 TAMADDUN NURI JURNALI
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution-NoDerivatives» («Атрибуция — Без производных произведений») 4.0 Всемирная.